Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Varm Smörgås med räkor och pepparrot

Publicerat torsdag 19 oktober 2006 kl 13.20

4 personer

800 g räkor med skal
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
½ dl finhackad dill
½ dl färsk riven pepparrot
½ tsk fransk senap
Salt
Svartpeppar

8 skivor formbröd
Smör
2 dl riven lagrad ost

Till servering
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Blandad sallad
Salt
Nymalen svartpeppar
Citronklyftor
Dill 

1: Sätt ugnen på 150C.
2: Skala räkorna.
3: Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, 
    dill, pepparrot och fransk senap.
4: Smaka av räkblandningen med salt 
    och nymalen svartpeppar.
5: Stek brödskivorna i lite smör.
6: Fördela osten på hälften av brödskivor, 
    klicka på räkfyllningen.
7: Täck sedan med resterande brödskivor 
    ovanpå räkfyllningen.
8: Ställ smörgåsarna i ugnen i ca 5 minuter 
    så att de blir varma rakt igenom.
9: Vänd ner olivolja och balsamvinäger 
    i salladen, salta och peppra.
10: Servera smörgåsarna med sallad, citronklyftor och dill.

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".