Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Detta är Folke

Publicerat onsdag 9 november 2011 kl 16.31
1 av 2
Esmeralda Moberg är programledare för Folke
Nytt och gammalt - Foto Therese Selén, SR
2 av 2
Nytt och gammalt - Foto Therese Selén, SR


Folke är landets enda magasin för folk- och världsmusik i gamla och nya former. Det är Folke som sänder reportagen om den senaste utvecklingen inom ny och gammal traditionsmusik, främst från Norden men även från resten av världen.

Här presenterar vi egna och andras nyheter inom folkmusikvärlden, intervjuar intressanta personer, besöker stämmor, festivaler och evenemang. Här kommer vår tids till tals, här letar vi fram de mest ovanliga önskelåtar åt ivriga lyssnare, presenterar nya och intressanta skivor, utnämner , väljer kultlåtar, följer de svenska minoritetsspråkens musik, presenterar veckans album och mycket annat. Folke bjuder på musikaliska möten mellan otaliga traditioner, svensk och invandrad, uråldrig och elektronisk, folklig och klassisk.

Och det handlar inte bara om musik utan även folklig dans har sin plats i programmet. Med hjälp av Folkes Tidsmaskin bjuder vi i de flesta sändningar också ett längre arkivklipp ur något anrikt folkmusikprogram eller -konsert.

Här på Folkes hemsida finns de viktiga nyheterna från folkmusikvärlden, live-kalendarierna, listorna med Sveriges Radios alla inköp av folk- och världsmusikskivor, ljudklippen, länkarna till mer folkmusikradio, tidskrifter, bloggar mm.
Folke finns också på . 
 

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.