Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sommarliv i Sveriges Radio Blekinge

Tre goda grillsåser

Publicerat tisdag 24 juli 2007 kl 10.40

Krögaren Kristoffer Ljungberg lagade till kalla grillsåser. En till kött, en till fisk och en till kyckling.

BBQ-sås (söt och kryddig sås till kött)

Här är det inga exakta mått utan man får gå på smak och känsla.

Krossade tomater
Oregano
Basilika
Honung
Chilipulver
Dragon
2 droppar ”Liquid smoke”

Koka ihop allt i ca 20 minuter i en tjockbottnad kastrull. vill man ha lite tuggmotstånd kan man hacka i lite färsk tomat och paprika.

Kall sås med stenbitsrom (en klassiker till fisk)

2 msk majonnäs
5 msk creme fraiche
1 msk röd stenbitsrom
Färsk pressad citron
Salt
Peppar
Dill

Blanda allt i en bunke och smaka av med citron, salt och peppar.

Mango- och currysås (en söt och smakrik sås till kyckling, ska helst göras dagen innan)

3 msk majonnäs
4 msk creme fraiche
2 msk mild mango chutney
2 tsk gul curry
Hackad koriander
Hackad persilja
Pressad citron
½ skalad nektarin

Blanda majonnäs och creme fraich. Rör i chutneyn, curryn och citronen. Smaka av med koriander och persilja. Hacka nektarinen och rör ner. Görs dagen innan för bästa smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".