Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi ger dig sammanfattning av dagens händelse och pratar upp kvällens allvar och nöjen.
Onsdag 19 oktober

Förbjudet att fota på sjukhuset

Publicerat onsdag 19 oktober 2011 kl 11.20
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Västerbottens läns landsting inför ett förbud mot att fota, filma eller spela in ljud i alla landstingslokaler. Vi pratar med landstingsdirektör Jonas Rastad om varför.

Hur ska nykomna flyktingar integreras i samhället och hur ska man locka dem att stanna kvar i en liten kommun? Det handlar en konferens i Lycksele om, och vi får en rapport därifrån.

Det blivit populärt bland stadsbor att flytta ut till byarna runtikring Umeå. Men många av byarnas jordbrukare tycker att stan kryper för nära och är rädda att det ska bli konflikter med de nya villaägarna. Vi besöker Stöcke, som blivit mycket större på bara några år. Men befolkningsökningen, som många småbyar nog önskar sig, leder också till problem.

Och så om ett björnmöte i Radiokojan.

Programledare: Gerhard Stenlund

Producent: Emelie Svedjer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".