Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mattips: Chef Ehsans Kylling&Ris

Publicerat onsdag 24 oktober 2007 kl 18.02

Chef Ehsans Kylling&Ris med stark tomatsalsa!

Ok… du ska fixa kycklingen…

Klubba eller filé beroende på vad du gillar…

Koka kycklingen… sen kasta in den i en ungsform… skvätt lite soja på den och in i ugnen tills den fått lite yta…

Det tar lite olika lång tid att fixa kycklingen beroende om du köper färsk eller har den frysta…

Krydda inte den för mycket!!!

RIS.

Skölj riset… 3-4 gånger… ner i en kastrull… fyll på med vatten så att vattnet är ca 2,5 cm över riset…

En nypa salt, en tesked gurkmejja, en burk svarta bönor, kidney bönor om ni föredrar det… en liten bit kanel och 2 st kardemumma frön…hela eller krossade men inte malda.

Tar ca 20-30 minuter att koka… var försiktig så du inte bränner riset i botten … lätt hänt om du har för hög värme…

SÅS:

En burk krossad tomat..

En fin hackad lök

En jalapeño hackad.

Oregano… massor av oregano.. färsk om du har, men torrt går bra…

En röd eller gul paprika, finhackad…

Så! that’s it!

Det är enkelt… det är gott… det är bra mat…och om du är veggo… så byt ut kycklingen mot Quarn eller morötter eller nått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".