Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Middagstips!! HET KYCKLINGGRYTA

Publicerat måndag 12 november 2007 kl 11.51

Vår kollega och prao-elev ( praktikant ), Malin... fick i uppdrag att hitta ett middagstips.

Hon presenterar...HET KYCKLINGGRYTA!

klicka vidare:

Het kycklinggryta

Ingredienser
Portioner: 4
1 kg kycklingdelar med ben, t.ex lår eller 4 kycklingfiléer
2 gula lökar
1 förpackning (500 g) krossade tomater med chili
3 dl basmatiris
300 g djupfrysta haricots verts
1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
ev 1-2 tsk kanel

TILLBEHÖR
bröd                                                                Tid: ca 20 minuter

Gör så här
1. Bryn kycklingdelarna i 1/2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1-2 tsk kanel.
2. Skala och hacka löken.
3. Låt löken steka med kycklingen någon minut.
4. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock ca 25 minuter för lår och 15 minuter för filé. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.

5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
6. Blanda ner haricots vertsen i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
7. Servera kycklinggrytan med riset och bröd.
Gröna tipset: För en grön rätt byts kycklingen ut mot 300 g djupfrysta quornbitar.

Mitt tips: Tillsätt vitlök, några klyftor i grytan gör det ännu hetare. Krydda dessutom efter smak, här finns inga gränser för att experimentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".