Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Whats up med skolan?

Publicerat fredag 30 november 2007 kl 15.56

OM....OM....OM....du hade fått regera fullt och totalt över skolan... vad hade du gjort?

läs vad våra lyssnare tänkte och tyckte...

Hejs, Jag tycker att man ska införa fritt tänkande, iaf på min skola. En lärare ska inte trycka på sina egna tankar på en elev. T.ex min lärare ville inte att en kompis till mig skulle skriva en saga där prinsen var gay, om hon gjorde det skulle hon få IG. Liksom vad lär hon oss då? Att det är fel att vara gay?

Avs::Ommi

**************************************************

Sitter just nu i skolan och pluggar till mitt framtida yrke: lärare. Jag kan inte hålla med om att idrottsledare är bättre ledare än lärare. Det är ju så mycket lättare att föra en grupp åt ett och samma håll om barnen/ungdomarna gillar det de håller på med. Många gånger gillar eleverna inte alla ämnen i skolan, och då är det fruktansvärt svårt att ena en sådan grupp med elever.

Avs::Jesper Kna(c)k

************************************************

Förr i tiden läste man otroligt mycket om kristendomen och man skulle kunna nästan hela bibeln utan till, right?! Vi har blivit klokare med tiden och jag tycker det är dags att gå vidare till ännu ett steg klokare. Vi lär oss väldigt mycket matte exempelvis, som vi inte kommer ha användning för.. Några av oss kommer säkert ha det, om man ska bli något sådant. Men man alla borde inte behöva lära sig samma saker bara för att man kanske kommer behöva användning för det. Mycket vi lär oss i skolan glömmer man bort på några månader. Jag går första året på gymnasiet och är 15 år. Jag tycker vi lär oss för mycket onödiga saker. Hejdå / jennifer

*************************************************

hej, kvinna 32, om jag fick bestämma över skolan skulle jag ha uppehållsrum på skolan, och vuxna som gick runt i korriodorerna, jag skulle kasta ut ungar som inte var intresserade av att plugga, från gymnasium tex, där folk har gjort ett val, att plugga. Jag skulle ha max 15 elever per klass. Jag skulle fixa läxhjälp åt elever med problem, tex kunde pensionärer hjälpa till med läxor, i tex uppehållsrummet. Problem ungar som inte vill plugga skulle skickas till någon sorts kurator som försökte fixa jobb åt ungarna istället, eller stöd, eller så..

Avs::Leila

**********************************************

Hörde just att någon av programledarna ”gnällde” över att hon behövde lära sig onödiga saker. Jag tror att hon egentligen det störande för henne var att läraren inte kunde förklara varför man behövde lära sig en viss sak. Jag hade samma problem tidigare med att ständigt ifrågasätta nödvändigheten. Men nu vet jag att ALLT man lär sig leder till att man lättare lär sig något annat, så därför blir man ibland tvungen att sätta tänderna i rejält tråkiga kunskaper.

Avs::Jörgen

*************************************************

Skolan tycker jag saknar att kunna motivera eleverna, skolan är ju allas chans till att kunna göra vad man vill med sin framtid! Sluta mala börja motivera eleverna!

Avs::Anna ort: :Salzburg, Österrike

***********************************************

skolmaten var mycket godare än på kåken och på kåken jobbar alla men 2mål per dag kostar mera än 1mål logiskt Avs::Ursut

***********************

Hej Ja, jag vet att man ska ringa och att var eleverna själva som skulle ringa. Så eftersom jag är förälder, så mailar jag i stället. Jag har en unge i skolan och tycker att det behövs tre viktiga saker i skolan: - Lärare och annan personal som gillar och är intresserade av ungar och inte bara gillar sina ämnen eller att vara fröken. Det finns tyvärr alldeles för många som faktiskt inte tycker om barn i skolan. Det är viktigare att ungarna är tysta, än att ta vara på deras möjligheter. - Skicka personalen på en ledarkurs så att de lär sig att leda gruppen av elever. jag vill se lärare och annan personal som jobbar med att få hela gruppen att växa, som aktivt går in och löser konflikter och inte blundar för dem. Jag ser fotbollstränare som är bättre på att få gruppen att växa än vad många lärare är. - Öka elevernas och föräldrarnas delaktighet. Skolan är inte till för personalen, utan för eleverna och föräldrarna. MVh Ann-Helen

***********************************************

Hej! Finns såklart massa saker som jag skulle vilja ändra. Men en intressant sak är jag inte fick lära mig något om samerna men däremot massor om abourginerna i australien... Hur tänker skolan då? Skulle även vara bra att få läsa mer om Sveriges s.k. ”neurala” förhållingssätt under andra världskriget..

Avs::Clara

**********************************************

Hejsan! En sak jag hade ändrat på är skolmaten. Vad jag har hört så kostar skolmaten mindre än maten i fängelserna i Sverige? Ska det vara så? Och de flesta elever tycker inte att maten är god heller. Kram/ Amanda

************************************************

blir nöjd när jag lyssnar på er, fram-för-allt Ehsan. SR har valt att sända en ”svartskalle” som är vältalig och säger genomtänkta saker. att jag skrev svartskalle beror inte på att jag är rasist utan på att folk kanske kan fatta att det finns smarta ungdomar som inte har ett etniskt svenskt ursprung och heter Anders eller Karin. Hatten av för er, och ge er själva en klapp på axeln.

Avs::Pelle

************************************************

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".