Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Middagstips! Soppa med sötpotatis och kokosmjölk

Publicerat måndag 3 mars 2008 kl 14.43

Du behöver:
* 0,8 kg tärnad sötpotatis
* 2 tsk olja
* 2 msk strimlad ingefära
* 2 tsk malen spiskummin
* 2 st finhackad chilifrukt, utan kärnor
* 2 stjälkar citrongräs
* 0,5 l grönsaksbuljong
* 0,5 l kokosmjölk
* 1 msk råsocker
* 1 dl färsk koriander, hackad

Såhär gör du:
1. Lägg sötpotatisen i en kastrull med kokande vatten och koka 5 minuter eller tills potatisen är mjuk.
2. Hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, chilifrukter och citrongräs och fräs i 3 minuter. Plocka ur citrongrästjälkarna.
3. Lägg sötpotatisen och kryddblandningen i en matberedare eller mixer och kör tillsammans med lite buljong till en puré.
4. Häll sötpotatisblandningen i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt buljongen, kokosmjölken och socker och rör om tills soppan är rykande varm. Blanda ner koriander och servera.

Bon appetit!
/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".