Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Middagstips! Köttbullar och potatis med brunsås!

Publicerat onsdag 5 mars 2008 kl 13.36

mmm hederlig husmanskost funkar ALLTID...
Du behöver:

* 400 g blandfärs
* 2 finhackad lök 
* 3 msk flytande margarin eller olja
* 4 msk ströbröd
* 1 msk potatismjöl
* 1,5 dl vatten
* 1,5 tsk salt
* 1 st ägg
* 1,5 krm malen svartpeppar

Så här gör du:
1. Fräs löken lite.
Blanda ströbröd, potatismjöl, och vatten i en stor skål och låt svälla i ca 10 min. Lägg i färs och salt i blandningen och blanda väl.
2. Rör ner ägg, vitpeppar och lök. Blanda väl. Forma färsen till lagom stora köttbullar, vad som är lagom bestämmer du själv. 
3. Stek köttbullarna på medelstark värme och låt de sen eftersteka på svag värme ca 3 min.

Eftersom du nu har varit så duktig och gjort köttbullarna from scratch tycker jag du ska köpa lite pulvermos och lite pulversås och gå loss!
/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".