Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ehsans Mammas Veggo Burgare/ omlett!

Publicerat torsdag 6 mars 2008 kl 13.10

detta behöver du:

* En bunt persillja
* En bunt gräslök
* En bunt valfri färsk örtkrydda ( morsan rekomenderade korriander eller mynta. hon sa oxå att basilika kan bli lite beskt.)
* En potatis
* Salt & Peppar
* 4 ägg

ok! så här gör du:

hacka persilljan, gräslöken och örtkryddorna fint...jättefint, och så ner med dom i en stor skål. riv potatisen och kasta in den i skålen oxå. riv den grovt.
salta och peppra och sen in med äggen och rör om.

nu har du en grön smet. på med en stekpanna och ganska hög värme, men inte max... och så i med smeten, när pannan blitt varm. det tar ca 10-15 minuter innan omletten stelnat...och inte längre är rinnig.

ok.
nu ska du göra burgare av det... och då behöver du antingen vänja dig vid tanken att en burgare inte MÅSTE vara rund, eller så frå du plocka fram ett glas och typ...”stansa” ur runda burgare ur omletten.
jag brukar bara dela omletten i 4 genom att skära ett kors rakt över.

du behöver nått gått bröd, och sallad, och dressing och feta ost... och pommes eller morörtter.

det blir en riktig god och bra veggo burgare.

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".