Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Middagstips! Bulgur och kidneybönor

Publicerat måndag 10 mars 2008 kl 18.03

Jag ringde upp min syster för att få detta receptet, here it goes:

För 4 portioner behvöer du:
* 1 stor lök eller 2 små
* 1 glas grov bulgur, inte finmalen
* 1 burk kidneybönir
* lite mindre än en matsked salt
* 2 glas vatten

Gör såhär:
1. Stek löken i ganska mycket olja (i en kastrull,/gryta) , stek tills löken nästan är bränd den ska bli mörk men inte kolsvart. 2. Häll i alla ingredienser, även saltet. Rör om lätt
3. HÄll i vattnet och rör om lite grann. Koka upp på hög värme, sänk sedan värmen och låt vattnet koka bort, det tar ca 25- 30 min. Ha lock på under hela tiden.
4. Servera med sallad bestående av gurka, tomat, sallad, MYCKET pressad citron, pressad vitlök och olivolja, och såklart. salt.

Bon appetit!
/Mona

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".