Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

anatolisk lammgryta

Publicerat tisdag 11 mars 2008 kl 14.35

800 g lammstek

50 g smör

5 g salt och peppar

plocka fram lammsteken och skär i tärningar
smält smöret långsamt i en gryta UTAN att bränna det. Tillsätt köttärningarna och bryn på alla sidor i 5 minuter. Sätt på locket och stek i 15 minuter

Salta generöst och rör om med en träsked.
Peppra köttet och rör om. Laga till riset som tillbehör.
Strö timjan över köttet och rör om. Sätt på locket och stek i ca 5 minuter Låt därefter vila i ca 10 min. Servera köttärningarna på ett uppläggningsfat och garnera med persilja. Servera det dillgarnerade riset separat.

till lammgrytan rekommenderar Ehsan ris. Då ska man hetta upp två matskedar olivolja och en matsked smör. 
250 gram ris och låt det bli glansigt under omrörning. Salta och häll på 4,5 dl hönsbuljong. Sedan kokas det hela upp och får puttra på svag värme i ca 20 min. Grytan ska sen tas från spisen och sen ska riset få vila i 15 min eller en kvart. Till sist  kastar man på hackad dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".