Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

BRUNCHTIPS :D!!

Publicerat fredag 13 juni 2008 kl 17.01

Mjumjumjum.. här kommer blåbärspajen!

Blåbärspaj


Blåbärspaj serverad med vaniljsås är fantastiskt gott. Prova detta recept om du vill ha en god efterrätt!

Recept på en god och enkel blåbärspaj

Tid: 1 timme

4 portioner

Du behöver:

2 ½ dl vetemjöl

knappt 1 dl socker

½ tsk bakpulver

150 g margarin eller smör

2 msk vatten

Fyllning:

3 dl blåbär (1 pkt ca 225 g frysta blåbär är lagom)

½ dl socker

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.

Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.

Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.

Grädda den i 175°C i ca 8 min.

Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.

Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.

Om man vill göra det ”snyggt” så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.

Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".