Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svamp behöver inte vara farligt....

Publicerat tisdag 2 september 2008 kl 13.16
Svamp. Foto: Leif R Jansson

250-300 g svamp
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 små torkade röda chili, stötta eller fint hackade
salt och nymalen svartpeppar
saften av 1/2 citron
500 g bandspagetti (tagliatelle eller fettucini)
1 liten näve nyriven parmesanost
1 näve persilja, grovhackad
50 g smör

Sätt pastan på kokning och under tiden den kokar…

Stek svampen snabbt i olivoljan i en mycket het panna.

Tillsätt vitlök, chili och en nypa salt (viktigt att salta svampen lite grann, tar fram smaken).

Fortsätt steka i 4-5 minuter och dra sen av pannan från värmen.

Pressa över citronsaften, rör om och smaka av med salt och peppar.

Lägg i pastan, strö över parmesanosten och persiljan samt klicka på smöret.

Rör om försiktigt och servera direkt.

Mmmmm… gott.

Susanne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".