Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

New York Cheesecake med blåbär och hallon...

Publicerat måndag 6 april 2009 kl 13.38

...av

En härlig och krämig cheeseckake med friska smaker från bären, en perfekt dessert eller tillbehör till kaffet.

Recept av: Daniel Larsson

Tid ca 6 timmar

Till 7-10 personer:

150 g digestivekex
75 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljesocker
600 g philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vitchocklad
250 g frysta bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, krossa kexen och häll i det smälta smöret och blanda. Häll kexsmeten i en form med avtagbar kant och packa den hårt. Grädda i ugnen 10 minuter.Blanda socker, maizena, vaniljesocker i en skål. Häll i kesello och philadephia och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt lite utav grädden i taget under vispning. Smält chockladen och tillsätt den i smeten.Fyll smeten i formen och grädda i ugnen 30 minuter. Låt kakan stå kvar i ugnen 30 minuter på eftervärme innan du sätter in den i kylen.

Låt chesseckaken stå i kylen minst 6 timmar hälls över natten för att bli lättare att dela.

Tack Daniel!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".