Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bläckfisk & zuccini med vitlök och citron.

Publicerat onsdag 8 april 2009 kl 14.37

Detta är ett ”eget” recept... eller nästan.

detta kommer du behöva:

* bläckfiskringar...som är fördiga att friteras (frusna med frityrsmet)
* Zuccini
* yoghurt
* citron
* vitlök
* persillja
* salt

Gör så här:

skölj och skiva zuccinin, så att dom blir i lagom storlek. Jag brukar skiva dom längsmed och kanske dela dom sen.
fritera dom eller stek ett par minuter på varje sida.
fritera bläckfiskringarna eller stek ett par minuter på varje sida.
Lägg allt friterat på en tallrik med hushållspapper på så att den överflödiga oljan får rinna av...

Under tiden så blandar du yoghurt och persillja och vitlök i en skål. pressa i en halv citron och smaka av med lite salt.

salta zuccinin oxå innan du serverar och servera med ett par klyftor citron på tallriken.

smaklig spis!

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".