Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

MUMSIG efterrätt!

Publicerat torsdag 9 april 2009 kl 17.23

3 nektariner
½ honungsmelon
Kokosflingor
Farinsocker
Fin mörk choklad
Gräslök
Skölj nektarinerna och skär dem i klyftor. Halvera och kärna ur melonen, och skär sedan loss skalet med en kniv. På det viset blir det lätt att skära fruktköttet i tärningar.


Värm en torr stekpanna på medelvärme och rosta kokosflingorna under omrörning tills de fått färg. Häll upp dem på ett fat. Strö ut socker i pannan och låt det värmas ett par minuter. Lägg sedan i melonbitarna och låt dem karamelliseras.

Vänd dem då och då. När såsen som melonsaften och sockret bildat börjat koka in i melontärningarna lägger du i nektarinerna. Vänd dem försiktigt i såsen och ta bort pannan från värmen efter ett par minuter. Lägg upp frukterna på fat och häll över såsen. Strö på kokosen och klipp gräslöken över. Riv chokladen och strö på den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".