Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fette di manzo, impanati by Paolo Roberto!

Publicerat tisdag 14 april 2009 kl 17.07

Ingredienser:
4 skivor nötkött, t.ex. lövbiff, tunna
1-2 st ägg
1 dl mjöl
1 dl ströbröd
olivolja
salt och peppar
1 st citron i klyftor

Gör så här:
1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och salta och peppra på båda sidor.

2. Vispa upp ägg i en skål och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Blanda ner en nypa salt och peppar i ströbrödet.

3. Vänd skivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Köttet får då en tunn panering.

4. Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida.

5. Servera genast tillsammans med citronklyftorna som pressas över köttet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".