Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fisk och potatis!

Publicerat måndag 20 april 2009 kl 14.01

Enkelt & jävligt gott!

Du kommer behöva:

* lax kotletter
* potatis
* bacon
* salt & peppar
* Citron & Lime
* gräddfil
* majonäs
* vitlök
* lök
* saffran
* en burk skivad annanas.

Ok, gör så här:

1. koka potatisen med skal på. se till att ha tvättat den först.
2. när potatisen är klar, skölj dom med kallt vatten och sen sätt dom på en ungsplåt med bakpapper.
3. snitta ett kors på potatisarna och öppna dom så du kan trycka in lite bacon i dom.
4. hacka bacon och tryck in i dom öppnade potatisarna
5. in i ugnen på ca 200 grader med grill effekt... ganska långt ner.
6. finhacka löken och stek hälften i en varm panna.
7. finhacka vitlöken och stek hälften med löken.
8. stek laxkotletterna i ett par minuter på varje sida, börja med skinnet neråt! (salta & peppra)
9. när laxen är klar, låt den vila på en tallrik.
10. under tiden blanda gräddfil och majonäs i en skål. blanda i den råa löken och vitlöken du har kvar. slå oxå i en stekta löken och vitlöken. öppna en burk skivad annanas och hacka i ca 2 skivor i såsen och slå i saffran. salta och peppra och smaka av med citron.

Servera potatis, lax, sås och ett par klyftor citron och lime.

smaklig spis.
// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".