Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kalvkotlett med rotfrukter och tomatsås.

Publicerat tisdag 21 april 2009 kl 14.29

Igår skulle jag bara laga nått snabbt, men det sket sig... men FAN vad gott det blev.

Du behöver:
* kalvkotletter
* potatis
* rödbetor
* morötter
* lök
* vitlök
* passerade tomater
* vitkål
* salt och peppar
* rosmarin

Gör så här:

skala och tärna grönsakerna och koka dom tills dom är nästan färdiga. Sätt dom sen i en ungsäker form och häll över lite olivolja och krydda med salt och rosmarin.

in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

undertiden tar du och steker lite lök och vitlök i en liten kastrull. tillsätt passerade tomater och smaka av med salt och peppar. Du kan krydda med basilika om du vill...eller någon annan krydda om du vill.
stek kotletterna i lite smör ett par minuter på varje sida.
servera med lite strimmlad vitkålsallad och dom ungsbakade grönsakerna.

bon aptit!
// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".