Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Pasta med ärtpesto och sparris

Publicerat onsdag 22 april 2009 kl 13.56
http://hemmafru.taffel.se/2009/04/20/pasta-med-artpesto-och-sparris/#comment-578

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 20 min

4 portioner pasta
3 dl gröna ärter
100 g parmesan
1 dl cashewnötter, naturella
25 g smör
1 knippe sparris
1 citron

Koka upp rejält med välsaltat vatten till pastan i en stor kastrull, och ytterligare vatten till ärtorna i en lite mindre kastrull.Ta fram din matberedare. Riv parmesanen.När vattnet kokar i de båda kastrullerna, häv i pastan respektive ärtorna.Koka ärtorna en halv minut, slå bort vattnet och mixa genast varma ärtor, parmesan och cashewnötter till slät pesto tillsammans med en skvätt olivolja.Smält smöret.Bryt eller skär bort sparrisarnas tjockändar – så liten bit som möjligt – och kasta bort. När mindre än en minut av pastans koktid återstår, låt sparrisen koka med. Slå bort kokvattnet, dressa pasta och sparris i smält smör och pressad citron och servera med peston.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".