Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ehsans köttfärs och pasta gratäng

Publicerat tisdag 28 april 2009 kl 14.12

Du kommer behöva:

* bandpasta
* köttfärs
* lök
* vitlök
* krossade tomater
* rödbetor
* riven ost
* mjölk
* salt & peppar
* socker
* muskot
* kanel
* matfett

Ok. gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar och låt stå när den är klar... den kan vila så länge.

fräs ihop lite hackad lök och vitlök. Lägg till köttfärsen och rör om. Riv ner rödbetorna i köttfärsen och sen på med krossade tomater. smaka av med salt & peppar och kanel och socker.
låt puttra i ca 5-10 minuter.

Under tiden tar du en kastrull och häller i lite mjölk. värm under omrörning. i med lite matfett när mjölken är riktigt varm. slå i salt och peppar och muskott.
ta kastrullen från plattan och rör nu ner MASSOR av riven ost!

ok. smörj nu en ungsäker form och lägg pastan i botten och längs sidorna. slå på köttfärsen och toppa allt med den smälta ostsåsen!

in i ugnen på ca 225 grader i ca 30 minuter.

smaklig spis!
// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".