Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Citrusfrisk potatissallad!

Publicerat måndag 1 juni 2009 kl 12.09
Foto: Björn Tesch

I tider med massa grillning, fint väder och färsk nypotatis så måste jag få dela med mig av ett riktigt grymt och smaskigt potatissalladsrecept!

Du behöver:
1 kg kokt, kall färskpotatis
3 dl gräddfil
1 st citron, både finrivet skal och saft
1 huvud romansallad
salt och vitpeppar
12 st kaprisbär
1 msk rapsolja
dill

Tips! Salladen är godast att blandas och ätas direkt.
Vill du förbereda rätten dagen innan kan du blanda i alla
ingredienser utom romansallaten som tillsätts vid servering.

Gör så här:
1. Dela potatisen i lagom stora bitar. Blanda potatisen med gräddfil, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Vänd försiktigt i blad av romansallaten och droppa över rapsolja innan servering. Servera salladen som ett tillbehör, på en buffé till kallskuret eller till varmrökt lax.

Kärlek! //Joy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".