Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Soppa med grillad karré & glasnudlar.

Publicerat torsdag 4 juni 2009 kl 14.20

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 25 minuter (enligt gängse uppfattning)

  • ca 100 g glasnudlar
  • ca 500 g mager fläskkarré
  • 1 l mörk köttbuljong (vatten + 2 tärningar)
  • 1 msk mörk kinesisk soja
  • 1 msk socker
  • 1 tetra svarta bönor (380 g)
  • 1 stånd broccoli
  • 1 liten bit pepparrot
  1. Blötlägg nudlarna i kallt vatten, ca 10 minuter. Slå bort vattnet.
  2. Trimma bort fett från karrén, hetta upp en grillpanna (eller vanlig stekpanna) penslad med lite olja och lägg i köttet. Grilla på båda sidor.
  3. Koka upp buljongen. Tillsätt soja och socker, smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva det grillade köttet fint.
  5. Tillsätt bönor, broccoli och glasnudlar till soppan och sjud en minut under lock.
  6. Slå upp soppan på tallrikar. Toppa med kött och riven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".