Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Thailändsk gurksallad med melon

Publicerat måndag 13 juli 2009 kl 14.25
Foto: http://hemmafru.taffel.se/2009/07/11/thailandsk-gurksallad-med-melon/#comment-942

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

  • 1 gul lök
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta (köp färsk vitlök)
  • 1 spansk peppar, medelstark
  • 1/2 mycket mogen nätmelon
  • 1/2 citron
  • 1 lime
  • 1 – 2 krukor koriander
  • 1 msk socker
  • 2 tsk fisksås
  1. Skiva gurka, skalad lök och vitlök tunt, tunt, tunt.
  2. Finhacka chilin.
  3. Klyv, kärna ur melonen och skrapa ur köttet med en stor sked så att det blir som en slush.
  4. Pressa saften ur citron och lime.
  5. Hacka koriandern grovt.
  6. Blanda med övriga ingredienser och servera till grillad lax eller kyckling.

Tusen tack till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".