Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kocken Daniels tonfisk recept.

Publicerat tisdag 14 juli 2009 kl 13.35
foto: http://www.kockendaniel.se/?p=870

Grillad tonfisk med sommargrönt

Tonfisk är härlig och smakrik fisk, rikt på omega 3. Men tänkt på att tonfisk inte skall bli genomstekt för då blir den väldigt torr och tråkig.

Till fyra personer behövs:

  • 1 chili
  • 20 gram ingefära
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl balsamico
  • ca 800 gram tonfisk delat på fyra bitar
  • 340 gram färskpotatis
  • 10 st vitlöks stänger
  • 2 st röd sommarlök
  • 300 gram champinjon
  • 280 gram körsbärstomater

Gör så här

  1. Börja med att marinera tonfisken, dela chilin och hacka ingefäran, lägg i en påse tillsammans med tonfisk, balsamico och olja. Lägg i kylen över natten.
  2. Ta ut tonfisken ur kylen innan grillning så att den inte är iskall.
  3. Dela potatisen i klyftor och övriga grönsaker i önskad storlek.
  4. Börja med att steka potatisen i smör och olja på medel värme. När potatisen börjar bli mjuk så höj värmen och tillsätt grönsakerna.
  5. Halstra tonfisken snabbt på grillen (tonfisken skall bara få snygga ränder och fortfarande vara rå i mitten).
  6. Salta och peppra både tonfisken och grönsakerna.
  7. Tillsätt körsbärstomater i grönsakerna precis innan servering.
  8. Ringla lite av marinaden runt om vid servering.

Bless till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".