Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Honungsmarinerade revbensspjäll!

Publicerat fredag 17 juli 2009 kl 14.25
Foto: Charlotte Gustavsson

 Honungsgrillat revbensspjäll
(4 portioner)

1 kg tunnskurna revben

Grillolja:
3 msk smält honung
1 msk olja
1 msk soja
1 krm ingefära
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Tunnskurna revbensspjäll går snabbt att grilla och smakar extra gott om de penslas med honung.

Tänd grillen i god tid eller sätt ugnen på 200ºC. Smält honungen i en kastrull. Rör därefter i olja, soja och kryddor. Pensla spjällen på båda sidorna.

Lägg köttet på grillen. När det fått fin färg på ena sidan vänder du det. Pensla med grilloljan och vänd köttet flera gånger under stekningen. Efter 20-30 minuter är spjällen färdiga. I ugn tar det ca 45 minuter. Salta lätt före serveringen. Bjud en sallad till.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".