Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Biff Wok med ris.

Publicerat fredag 24 juli 2009 kl 12.28
foto:Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Enkelt, gott, nyttigt!

Du kommer behöva:

* vitkål
* lök
* vitlök
* grön paprika
* röd paprika
* ärtor / bönor
* majs
* morätter
* biff
* soja
*
* sweet chilli sås
* sesamfrö
* ingefära
* chilli
* ris

Gör så här:

1. strimla alla grönsaker i lagom storlek och lägg i en skål (du behöver inte strimla majs eller ärtor. Kasta i dom som dom är.)
2. strimla biff och lägg i en tallrik.
3. sätt på riset på kokning enligt anvisningarna på förpackningen.
4. häll i lite olja i din wok och låt den bli riktigt varm.
5. I med finhackad vitlök och den biffen.
6. smaksätt med lite (4 msk) fisksås (oystersouce) och lite sweet chilli sås och stek tills biffen är klar och häll över det i en tallrik och strö över med sesamfrö
7. ner med lite mer matfett i woken och sen grönsakerna. Stek tills grönsakerna blivit varma, men inte för mjuka.
8. riv ner lite ingefära i grönsakerna.
9. servera Ris, wokade grönsaker och wokad biff med sesamfrö!

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".