Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Grillade grönsaker med feta.

Publicerat onsdag 29 juli 2009 kl 13.52

Det här är ett lätt sätt att imponera på folk i dessa vegetariantider.

Japp. Så är det... 2009 är det vanligt att man får förhålla sig till vegetarianer.... och jag gillar det. Jag själv envisas med kött fortfarande... men jag kan uppskatta en tallrik vegetariskt lika mycket som någon annan.

Ett tips är detta:

Grillade grönsaker med feta.

Du kommer behöva:

* morot
* zuccini
* svamp
* äpple
* potatis
* rödbetor
* fetaost
* mynta

Gör så här:

1.  skär frukt och grönsaker i munsbitar eller klyftor. Svampen kan du ha kvar som den är.
2. pensla på lite olivolja och lägg på grillen
3. när de blivit klara, så lägg över allt i en ungsform.
4. hacka myntan och strö över tillsammans med smulad fetaost!

Enkelt. Gott. Klockrent!

// ehsan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".