Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rotfrukter & en köttbit.

Publicerat måndag 14 september 2009 kl 14.28

Ok gott folk. Detta är en bra rätt att laga för det är lätt och tjejer blir imponerade.

Du kommer behöva:

* Köttbit. en fin köttbit... en som inte blir som läder!
* rotfrukter
* svamp
* salt & peppar
* lök & vitlök
* olivolja
* honung
* rosmarin
* crema de balsamico

Gör så här.

skölj rotfrukterna och dela dom i munsbitar. gör desamma med lök och vitlök.
sätt ugnen på 175 grader och fyll en ungsplåt med alla rotfrukterna, lök & vitlök & svamp.
sippra på lite olivolja och lite hånung. salta & peppra och strö på rosmarin.
Sätt på en stekpanna på hög värme. stek köttbiten snabbt på ALLA sidor. Detta stänger köttet så saften blir kvar i köttbiten sen när vi lägger den i ugnen. när du stekt köttet, lägg den mitt på plåten med grönsakerna och in med allt i ugnen i ca 1 timme.
När grönsakerna är färdiga, så plocka ut plåten och täck över kötet med aluminium folie och låt det vila i 10 minuter. Servera med crema de balsamico.

smaklig spis.

// e

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".