Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kyckling med rött ris!

Publicerat torsdag 8 oktober 2009 kl 13.29

Att laga rött ris är min pappas speciallitet, så därför ringde jag upp honom för att få ett så bra recept som möjligt!

Du behöver:

Kycklingbröst

Ris

Tomatpuré

Lök

Tillagning:

-         Börja med att krydda kycklingen och lägg in den i ugnen

-         Hacka en gul lök och fräs upp den i en gryta, eller kastrull, med lite olja

-         Tillsätt en matsked tomatpuré

-         Häll i den mängd vatten du behöver för att koka riset

-         När riset puttrar så sänk värmen och lägg på ett lock

Smaka av riset och tycker du att är färdigt och allt vatten har avdunstat så servera det röda riset med ett gott kycklingbröst!

Smaklig spis

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".