Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakad potatis med räkfyllning

Publicerat onsdag 14 oktober 2009 kl 14.29
FOTO: JUREK HOLZER

Du behöver:

Bak potatis

Skalade räkor

Crème fraise

Vitlök

Sallad

Tomat

Rödlök

Gurka

Dill

Tillagning:

-         Snitta bak potatisen som ett kors, bara på ena sidan så den öppnar sig

-         In med potatisen i mikron eller ugnen, det är vilket du föredrar

-         Blanda räkorna, crème fraisen med pressad vitlök och hackad rödlök, krydda sen med salt och peppar

-           Strimla salladen och skär upp tomaterna och gurkan

När potatisen är klar så öppna upp den och bre på lite smör, sen lägger du i salladen, tomaterna och gurkan, över det lägger du på räkfyllningen och till sist så kan du klippa lite dill över!

Smaklig spis!
//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".