Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Halva, halua, chalvás, chalva, khallva

Publicerat måndag 19 oktober 2009 kl 04.00
foto: privat

Chalvás heter det på grekiska i alla fall, desserten jag tog med mig i studion för att Juan skulle få smaka. Jag är väldigt känslig om mina sensationer till matlagning, och bakverk om jag ska vara ärlig, så jag var liiite nervös kan jag få tala om ifall Juan skulle tycka om min dessert eller inte. Men bra gick det, han godkände den :)))

Den e väldigt enkel att göra: 1)managryn i olivolja kokas upp tills den får en fin färg o tjockare konsistens, rör om ofta så det inte klibbar på botten. Du förbereder socker i kallt vatten som du rör om och sedan heller i managrynet med olivoljan. Du rör om alltihopa och rör om och om tills du känner att både konsistensen blivit tjockare och färgen på den är lite gyllenbrun. Låt det sedan  svalna och skvätt kanel över hela som avslut. "Halvan"...där har du den, det är lika lätt att göra som det låter och jäääätte gott...sensation á la Elektra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".