Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kyckling med persiljesås

Publicerat fredag 23 oktober 2009 kl 14.33
SVT/SR bild

Igår lagade jag en jättegod maträtt.

Kyckling med potatis och persiljesås.

Du kommer behöva:

* kycklingklubbor
* persilja
* lök
* vitlök
* ris
* majsredning
* salt och peppar
* soja
* citron
* kokosmjölk

Ok. gör så här.

Finhacka persilja, lök och vitlök och blanda i en skål med pressad citron. Fyll under skinnet på kycklingklubborna och pensla skinnet med lite soja innan du sätter in dom i ugnen på 175 grader. Sätt riset på kokning.
Persiljestjälkarna finhackar du med lite lök och vitlök och pressad citron och lägger i en kastrull. När kycklingen Sen börjar bli klar, tar du spadet från den och häller ner kastrullen med persiljestjälkar. Mixa med en stavmixer så att det blir en slät, grön soppa. Red soppan med majsstärkelse, till en sås och servera med kycklingklubban och ris!

Smaklig spis!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".