Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lax kotlett med avokadosalsa

Publicerat onsdag 28 oktober 2009 kl 14.06
foto: Kocken daniel

Det är kocken Daniel eller Daniel Larsson som han egentligen heter, som komponerat.

Idag snackar vi om sex så jag tänkte det passar bra med omega 3 rik mat.

  • 800 gram laxkotletter i fyra bitar
  • Smör till stekning
  • 4 avokados
  • 1 röd chili
  • 1 knippe thailändsk basilika
  • 1 citron
  • 1 dl yoghurt
  • salt & peppar
  • 8 stycken potatisar

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Sätt en stekpanna på medelvärme, i med ett par klickar smör. När smöret börjar får en gyllene brun färg så lägg i laxen.
  3. Dela avokadon och gröp ur den. Tärna avokadon och lägg den i en skål.
  4. Hacka chilin fint och lägg i den tillsammans med yoghurten. (Ta bort kärnorna ur chilin om du inte vill ha dt så stärkt.)
  5. Hacka basilikan fint och blanda i avokadosalsan, pressa i saften från en citron. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd laxen när den fått en fin färg.
  7. Servera när potatisen är färdig kokt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".