Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Baka, baka kaka!

Publicerat onsdag 27 oktober 2010 kl 14.37

Jag bakade en jättegod kaka i helgen, marängtoppad chokladkaka! Tänkte därför att jag skulle dela med mig av receptet!

Ingredienser

65 g rumsvarmt smör
½ dl socker
1 äggula
½ dl mjölk
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Maräng:
1 äggvita
3/4 dl socker

Gör såhär:

Blanda smör och socker i en skål och tillsätt sen mjölken och äggulan. Rör sen ihop mjöl, kakao och bakpulver och blanda sen ner det med den andra blandningen!

Sen vispar du äggvitan till ett tjockt vitt skum och tillsätter sen socker och vispar ihop det tills det får en krämig och fin konsistens!

Ta en form och smörj med lite smör och mjöl så att kakan inte fastnar, bred ut chokladsmeten och sen marängen över, marängen ska dock inte helt ut till kanterna på formen!

In med kakan i ugnen på 175 graders värme och låt den bakas i mellan 15-20 minuter, lite beroende på din ugn!

När kakan har lyft sig lite och marängen har stelnat och fått en fin gyllenbrun färg så ta ut kakan och låt den svalna lite innan du serverar den!

Till detta kan du ha antingen lite grädde eller vaniljglass!

MUMS!

//Kany

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".