Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kocken som filosoferar kring maten vi äter

Publicerat onsdag 8 juni 2016 kl 10.14
"Jag försöker gå in på djupet så mycket jag kan utan att det ska låta för flummigt"
(2:30 min)
Bild på Peyman Farajjin utanför Din Gatas studio
Matskribenten och kocken Peyman Farajjin Foto: Mona Hadad/SR

Peyman Farajjin, är kock och skribent, och bloggar om de psykologiska och filosofiska aspekterna kring mat. I sitt arbete har han rest världen över och han besökte God morgonshowen för att berätta om sina erfarenheter och tankar kring jobbet som kock. Vad är till exempel de största skillnaderna på matkulturen i Karibien och Sverige? Och vad har fikandet för roll i vårt samhälle?


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".