Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER 26 SEPTEMBER

Publicerat onsdag 26 september 2007 kl 13.09
1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Boulespelare vill ha permanent hall i Visby

Det gamla klotspelet boule som har anor från romartiden, har blivit en alltmer växande pensionärssport.
På A7 området finns ett tjugofemtal utomhusbanor som snart får lämna plats för bostäder.
Vid årsskiftet blev föreningarna av med den inomhushall där man kunnat spela och nu har Bengt Karlsson lämnat in namnlistor från oroliga boulespelare som vill ha en permanent boulehall.


Reporter lasse.ahnell@sr.se

Pilotprojekt med kamerabevakning av skolor
Fyra skolor i Visby blir pilotprojekt för kamerabevakning mot skadegörelse.Krossade fönsterrutor, klotter och annan skadegörelse beräknas kosta omkring en miljon om året och för att förebygga det har försäkringsbolag och kommun inlett ett samarbete med kamerabevakning på kvällar och nätter av Södervärnsskolan, Gråboskolan, Säveskolan och Solbergaskolan i Visby...


Reporter lasse.ahnell@sr.se

Elever vill få mer att säga till om i skolan

Det är i alla fall målet med de gotländska elevrådens nya samarbetsorganisation ”Stadens elevråd Gotland”, som höll sitt första möte på Ungdomens Hus i Visby.
På plats fanns ett 30-tals elevrådsrepresentanter från hela Gotland och företrädare för organisationen Sveriges elevråd-SVEA. 
Diskussionen handlade bland annat om vad eleverna vill förbättra i sina skolor - och det handlade till en början mycket om skolmat....

Reporter anna.jutehammar@sr.se

Ensam i världen - ny bok om barnhemsbarn

Olle Hammarberg kommer snart ut med en bok som beskriver hans barndom när han bodde på barnhem.
”Ensam i världen - en liten parvel på väg mot helvetet” heter boken som kommer ut till advent.
Reporter lasse.eskelind@sr.se

Högskolan startar fri utbildning

Högskolan på Gotland planerar att införa en utbildningsform som innebär att studenterna, förutom det ämne de fördjupar sig i, också ska få en bred utbildning i andra ämnen. Exempelvis skulle en student som läser ekonomi också måste läsa humanistiska ämnen. Det kommer att göra dem bättre rustade för arbetslivet, förklarar högskolans rektor Leif Borgert.
Reporter mika.koskelainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".