Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER ONSDAG 19 DECEMBER

Publicerat onsdag 19 december 2007 kl 11.03
1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Svårt för polisen att komma åt sexköp på internet

I Socialstyrelsens kartläggning över prostitutionen i Sverige som presenterades nyligen, efterlyser polisen på Gotland  ”lagstiftning för att komma åt prostitutionskontakter som knyts via Internet.” Ulf Bogren på polisens kriminalunderrättelsetjänst, säger att det kan bli svårt att kunna övervaka alla otaliga kontakter som görs på nätet, men det är något som lagstiftarna får fundera över.

Reporter:
mika.koskelainen@sr.se

Balladen om vaktchefen i kongresshallen

Kongresshallen Wisby Strand har fått en ny konstnärlig utsmyckning. ”Balladen om vaktchefen” kallar stockholmskonstnären Katarina Norling sitt verk, som hon vill både ska vakta och beskydda Wisby Strand och alla gotlänningar. Och den kan säkert väcka blandade känslor bland åskådarna.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Gotland långt framme på barnpsykområdet

Intresset för neuropsykiatriska sjukdomar med fokus på barn och ungdomar verkar vara stort. När överläkaren på Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Jarl Tevebring, för ungefär en månad sen hölls en öppen föreläsning i Visby om sjukdomarna asperger och autism, köade åhörarna redan en halvtimme i förväg. 

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Planterade träd vid visbygata får stå kvar

Träden längs Kung Magnus väg i Visby som Eter tidigare rapporterat om, får stå kvar. De nya lägenhetsinnehavarna oroas för att träden skall skymma utsikten mot hav och ringmur. Men PEAB:s bostadsrättsförening Brömsebrolunden och kommunen har nu kommit överens om att de nyplanterade träden skall stå kvar.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Horsan nytt naturreservat i Fleringe

Nu finns det över 100 naturreservat på Gotland. Länsstyrelsens styrelse har beslutat bilda fyra nya naturreservat på ön. Och det etthundrade reservatet är lite speciellt. Det heter Horsan och ligger i Fleringe. Och det speciella är att det är en av få sjöar på ön som blivit reservat, säger Urban Pettersson som arbetar med vattenfrågor på länsstyrelsen.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".