Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER ONSDAG 12 MARS

Publicerat onsdag 12 mars 2008 kl 09.28
1 av 3
2 av 3
3 av 3

Kommunen uppvaktades om rättvisemärkning 

Rättvisemärkt kaffe har nog de flesta hört talas om. Det innebär i korthet att små kaffeodlare skall få skäligt betalt för sitt arbete och inte konkurreras ut av storbolagen.
Men det finns många fler varor och produkter som kan bli rättvisemärkta, det menar en gotländsk arbetsgrupp för global etisk handel.
Linda Gardell är en ambassadör för Rättvisemärkt.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Problem med parkeringsautomater på flyget

På Visby flygplats har man nyligen bytt ut de gamla parkeringsautomaterna till nya. Men det har varit problem med den nya tekniken. Flera passagerare som velat betala sin parkeringstid på flygplatsen har inte kunnat göra det. Flygplatschef är Gunilla Dufour.

Pascal spikar turnéplan

Det gotländska bandet Pascal har nu bestämt sin turnéplan för våren. Turnén inleds i Stockholm på fredag. Bandmedlemmen Manuela de Gouveia berättar om hur det känns inför turnén.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Utbildningsdag om sexuella övergrepp

Röda Korset bjöd in frivilligarbetare inom olika organisationer och kyrkan till en utbildningssdag på Kupan i Visby. Förhoppningen är att det ska startas stödsamtalsgrupper på Gotland för personer som utsatts för sexuella övergrepp som barn.
Psykoterapeuten Monica Ahlberg från Riksorganisationen HOPP i Stockholm, som arbetar mot sexuella övergrepp, var en av dem som föreläste vid utbildningsdagen.

Ulrika Olson Hagström utsattes för sexövergrepp av sin biologiska pappa från sex års ålder. I dag kallar hon sig överlevare, hon sitter med i styrelsen för Riksorganistaionen HOPP, som jobbar mot sexuella övergrepp och har just gett ut den andra boken om sina upplevelser. 

Om du själv blivit utsatt för sexuella övergrepp eller känner någon som blivit utsatt kan du kontakta HOPP- Riksorganisationen mot sexuella övergrepp. Det går bra att skicka e-post på jour@hopp.org eller ringa jourtelefonnumret 08-644 03 59.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".