Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER TORSDAG 28 AUGUSTI

Publicerat torsdag 28 augusti 2008 kl 10.59
1 av 6
Lisa Koblanck. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland
2 av 6
Klotter på innerstadshus. Foto: Anna Jutehammar/SR Gotland
3 av 6
Länspolismästare Carin Götbland. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
4 av 6
Papperåtervinning. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland
5 av 6
Solbergabadet. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
6 av 6
Rolf Johnsson på kommunens tekniska service. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland

Dyrt att samla in papper och plast på Gotland

Det pågår förhandlingar om insamlingen av tidningar, plast, metall och kartong på Gotland. John Strand, vd för förpacknings- och tidningsinsamlingen, är upprörd över att tekniska nämnden kommenterat förhandlingen i media, men det finns olika meningar om hur det gått till. En fråga som kommit upp är: Varför har Gotland den dyraste insamlingen i landet?

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

.

.

Carin Götblad länspolismästare på Gotland - igen!

Carin Götblad har av regeringen utsetts till länspolismästare för Gotland - igen! Hon hade ju den posten under tre år fram till år 2000. Men hon kommer också att fortsätta som länspolismästare i Stockholm !

Polisförbundet på Gotland, är positiv till att återigen få Carin Götblad som länspolismästare, även om man får dela henne med Stockholm, säger Lisa Koblanck, vice ordförande för Polisförbundet på Gotland.

Reporter:
jonas.neuman@sr.se

.

.

Klottret flyttar från skolor till Visby innerstad

Förra året sattes det upp övervakningskameror på fem visbyskolor för att minska klotter och skadegörelse. Nu har det gått nio månader och det verkar som om kamerorna fått önskad efffekt. På Södervärnsskolan har man till exempel märkt stor skillnad, berättar vaktmästaren Bengt Östman och städaren Monica Karlsson.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Goda förutsättningar att bygga badhus på Gotland

Den senaste tiden har det diskuterats en hel del kring en ordentlig badanläggning på Gotland. Berndt Forsberg jobbar som konsult inom området och anser att det finns goda förutsättningar att skapa ett nytt badhus på Gotland. 

Reporter:
jimmy.englund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".