Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER onsdag 16 november

Publicerat onsdag 16 november 2005 kl 17.09
Tommy Wahlgren från länsteaterns vänner visar uppsägningsbeskedet från Rosenquist. I bakgrunden syns avgående chefen Örjan Herlitz.

Lögner, svek och misstro
Länsteatern hävdar att den tilltänkte chefen, Hans Rosenquist,  har ljugit om sina meriter och det är därför som han inte får jobbet som ny teaterchef. Under dagen hårdnade orden mellan teatern och Rosenquist, nu kan det bli tal om en stämning mot länsteatern.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

 

Foderfabriken tappar produktion
Mängden spannmål till foderfabriken i Klintehamn har minskat med nästan 20 procent. En orsak är årets torka, men det handlar också om att bönderna istället tillverkar eget foder. Arne Nyroth, är marknadschef för Svenska Lantmännen på Gotland förklarar det så här.

Reporter annika.ostman@sr.se

 

Lätt att bli lurad på nätet
Varje dag görs det tusen och åter tusen affärer över internet. I de flesta fall fungerar det bra, men det finns också de som blir lurade på pengar. Det vanligaste bedrägeriet är att annonsören säljer en vara som inte finns. Det är alltid några som betalar i förskott och då har man tjänat sina pengar. Krimnialkommissarie Magnus Frank och Per Sundell, polisens it-utredare berättar om tendensen.

Reporter lars.eskelind@sr.se
0498 - 20 32 47

 

Kulturpris till militärhistoriker
Militärhistorikern Bengt Hammarhjelm Visby, får Gotlands kommuns kulturpris 2005. Han får priset för ett idogt arbete med att bevara gotländsk historia eftervärlden, med tyngdpunkt åt militärhistoria. Själv tror han att valet av pristagare kan ha att göra med ett sorgearbete efter nedläggningen av militären på Gotland.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

 

Politiker känner sig hotade
Många politiker i Sverige utsätts för trakasserier, hot och ibland till och med för våld. Enligt de förtroendevalda själva bidrar journalisternas sätt att rapportera till hoten mot politiker, det visar en stor enkätundersökning som kommittén om hot och våld mot förtroendevalda har gjort.

Reporter Ci Holmgren

Hör också vad socialdemokraten och riksdagsmannen Christer Engelhardt tycker om att så många politiker känner sig hotade.

Reporter karin.hallsten@sr.se
0498 - 203235


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".