Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

Eter onsdag 30 november

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 17.26

 

Husesyn på härbärget Birkagården
Sju till åtta hemlösa gotlänningar övernattar på härbärget Birkagården varje natt och hittills har totalt 25 hemlösa gotlänningar använt härbärget Birkagården som öppnade för sex veckor sedan. Eter gick husesyn på Birkagården tillsammans med föreståndaren Mia Lerman.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Funktionshindrade och sjuka ska bli bättre bemötta
Hur agerar du när du ser en person med käpp, eller om du träffar på en dement person eller en som har hiv? Det handlar om hur vi bemöter personer som har funktionshinder av olika slag. Statliga myndigheten Sisus arrangerar flera föreläsningar om bemötande för vårdpersonal på ön. Anita Boman är utvecklingschef där och berättar om när förra socialministern Bengt Lindkvist kom på att handikappade upplevde dåligt bemötande från myndgihetspersoner.

Reporter annika.ostman@sr.se


Kris vill komma åt langare genom hemsida
Igår besökte riksdagmannen Jan Emanuel Johansson Visby för att berätta om sin nya hemsida ”sätt dit langaren.se”. Hemsidan ska vara ett forum för ungdomar att avslöja och ange samvetslösa knarklangare. Mats Söderberg, ordförande i Kris (Kriminellas revansch i samhället) på Gotland tände på iden och tror att en gotländsk länk till ”sattditlangaren.se” kan bli verklighet redan i januari 2006.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Färre jobb på Riksutställningar
Flytten av Riksutställningar till Gotland kanske inte skapar så många nya jobb på ön som regeringen räknat med. Orsaken är att myndigheten passar på att omorganisera och gå från fast anställda utställningsproducenter till frilansare. Ann Follin är generaldirektör för Riksutställningar.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Bli discjockey med Krister vid kylen
Johanna Hanquist är initiativtagare till den nya dj-klubben Krister vid kylen, där den som vill får spela musik för andra på en av Visbys krogar.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".