Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktuella händelser, debatter och nyheter.

ETER onsdag 13 september

Publicerat onsdag 13 september 2006 kl 15.11

Utan polis - då ökar buslivet i Slite
Igår hörde vi ju hur polisen sammanfattade sommaren här på Gotland, och överlag har det varit en ganska lugn sommar. Men det fanns ett undantag.
Helgen då Slite marknad hölls utsågs av polisen till den stökigaste på hela sommaren.
Det var både mycket fylla och flera slagsmål den helgen.
I Slite är dock det här nästan vardagsmat menar man, och säger att sedan polisstationen lades ner har allt blivit värre.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Centerpartiet satsar mest
Inför valet satsar de politiska partierna mycket pengar på att synas och marknadsföra sina åsikter. Eter har tagit reda på hur mycket pengar som de olika partierna satsar i de lokala valkampanjerna.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Snacket i fikarummet
Eter har vid flera tillfällen besökt olika arbetsplatser för att ta reda på om det är några politiska diskussioner i fikarummet. Idag besöker vi det privata vårdhemmet Hattstugan i När.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Tankar om det sorgliga i barnomsorgen
Det finns vissa barn som behöver mycket mer stöd än andra, de barnen behöver personliga assistenter. Och så här i valtider pratar alla politiker om att vi måste satsa på de barn som har det svårast.
Men hur kommer det sig att de som arbetar närmast de här barnen oftast har lägst utbildning och lägst lön, det vill säga de personliga assistenterna.
Det är väl de personliga assistenterna som borde ha högst utbildning och högst lön för de spenderar ju mest tid med barnen som har det svårt.
Försokole- och ungdomsminister Lena Hallengren besökte Gotland i veckan för att tala om socialdemokraternas satsning på förskolan och skolan.
Eters Tomas Ardin har funderat på det här...

Reporter tomas.ardin@sr.se


Nya golfare ska lockas med rabatter
Golfsporten har inte bara stagnerat , nu minskar antalet utövare stadigt.
På Gotland märks stagnationen bland annat i att utbyggnadplaner skjuts på framtiden och att golfspelare allt oftare får se extraerbjudande från klubbarna för att lockas till just deras bana.
Idag kan man också bli medlem i en gotländsk golfklubb för under 600 kronor, något som vare en omöjlihget bara för ett par år sedan. Britt Karlsson, kanslist i När GK, ger den här bilden av läget...

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".