Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet sänder inte längre. För dig som gillar absurd humor, skruvad satir och blinkningar till populärkultur...

Boris hemlagade jordgubbssylt

Publicerat fredag 29 maj 2009 kl 13.17

2 jordgubbar (har du bara en fungerar det också)
5 dl surhetsreglerande medel E952
5‐10 dl glykos/fruktossirap
Jordgubbskoncentrat (efter tycke och smak)
1 msk Bensoesyra
1 msk Citronsyra
1 dl Konserveringsmedel E202
1 dl Konserveringsmedel E211
3 msk Metallföreningar, förslagsvis titandioxid

Mosa jordgubbarna med en gaffel i en stor kastrull på svag värme.
Tillsätt surhetsreglerande medel och rör försiktigt. Tillsätt 5‐10 dl
glykos‐ eller fruktossirap till rätt sötma uppnås. Vispa därefter i så
mycket koncentrat som önskas. Låt puttra på svag värme i en
kvart. Blanda ner bensoe‐ samt citronsyra tillsammans med
konserveringsmedlet. Smaka av med metallföreningar, förslagsvis
titandioxid. Låt svalna. Häll därefter upp på burkar.

Receptet är hämtat från ”Hemlagat” i Sveriges Radio P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".