ishockey

Dif: "Vi släpper inga spelare till Tre Tronor"

Publicerat torsdag 11 augusti 2011 kl 14:17
Djurgårdens Fredrik Claesson, Andreas Holmqvist, Mathias Tjärnqvist, Kristofer Ottosson m fl jublar efter att Kristofer Ottosson kvitterat till 1-1 i måndagskvällens kvartsfinal 4 i bäst 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgårdens IF och Luleå HF på Hovet i Stockholm. Foto: Roger Vikström / SCANPIX
Foto: Roger Vikström/SCANPIX

Redan innan hockeysäsongen startat är det upplagt för en stor kollision på högsta internationella nivå.

Slutspelet i European trophy för klubblag avgörs samtidigt som Channel one cup för landslag spelas i Moskva.

Enligt Svenska Dagbladet vill förbundskapten Pär Mårts att detta ska redas ut på högsta chefsnivå. Mårts säger också att han kommer att ta ut det landslag som han vill ha.

Men Djurgården, som är ett av totalt sex elitserielag som deltar i den europeiska klubblagsturneringen, säger redan nu att man inte kommer attt släppa sina spelare till Tre Kronor om laget skulle kvalificera sig för slutspelet i European trophy.

– Självklart vill vi ha ett så bra lag som möjligt om vi skulle kvalificera oss för slutspelet, sger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström till Radiosporten.

Så ni kommer inte att släppa era spelare till Tre Kronor om läget blir så?

– Vi har ju ett avtal med förbundet och det får man naturligtvis titta på. Men jag hoppas inte att det ska bli ett hockeybråk. Förhoppningen är att vi ska kunna ha en vettig dialog.

Från vilket håll har felet begåtts när man har lagt dessa turneringar samtidigt?

– Jag vet inte om det har begåtts något fel. Vi klubbar är ju inte särskilt inblandade i spelprogrammet, däremot har detta varit klart ganska länge och det tror jag även att förbundet har vetat.

Men du tror att detta kommer att lösa sig?

– Det hoppas jag. Vi måste diskutera igenom detta och då hoppas jag på respekt från förbundet.

Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Skriv ut

Dela