Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, tävlingar och samtal. Ett program för dig som är vaken, helt enkelt.

Receptet på Västerbottenpinnar

Publicerat lördag 13 mars 2010 kl 05.50

Av Nygårdsskolan , 5A, Billdal

Tävlande: Maja Lindh, Elin Berndtsson, Anna Källman

Lärare: Margareta Svedung

400 g lax

3 krm salt

1 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

2 dl riven västerbottenost

1 1/2 dl krossade cornflakes

Smör och rapsolja till stekningen

Gör så här: Riv osten på ett rivjärn. Krossa cornflakes. Blanda i en skål.

Vispa ägget i en skål så allt blir gult.

Häll mjölet på en tallrik.

Skölj, torka av och dela laxen i pinnar eller någon annan form. Salta på båda sidorna.

Vänd laxen först i mjöl, sedan ägg och sist i ost‐ och cornflakesblandningen.

Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.

Stek västerbottenpinnarna i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida.

Servera med yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, massor av grönsaker och ugnsbakad potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".