Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, tävlingar och samtal. Ett program för dig som är vaken, helt enkelt.
Vaken frossar

En dröm med mandelmassa och grädde

Publicerat måndag 7 november 2011 kl 22.55
Bagaren Lasse har en teori
(0:24 min)
Foto: Jurek Holzer /Scanpix.

Privatdetektiven Ture Sventons matvanor kan snart bli verklighet för fler. Semmeldagen, eller fettisdagen, är inte förrän den 21 februari nästa år – trots det kunde man mumsa i sig bageritillverkade semlor redan förra månaden.

Programledaren  har redan klämt två semlor, men  är mer traditionsbunden och har ännu inte startat säsongen.

Martin Lundell, på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, berättar varför semlan dyker upp allt tidigare i butiker och caféer.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".