Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, tävlingar och samtal. Ett program för dig som är vaken, helt enkelt.
Chokladbollens dag

Hembakningsrådet: ”Chokladbollen har kommit in i finrummet”

Publicerat torsdag 11 maj kl 05.50
Hembakningsrådet: ”Chokladbollen har kommit in i finrummet”
(2:18 min)
En chokladboll redo att ätas under Chokladbollens dag.
En chokladboll redo att ätas under Chokladbollens dag. Foto: Peter Sundberg

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Chokladbollens dag. Chokladbollen har gjort en resa från barnkalaset in i finrummet och är ett av dom absolut mest populära bakverk vi har, frågan är hur det kommer sig?

Birgit Nilsson Bergström är matskribent & projektledare för det anrika Hembakningsrådet, som bland annat ligger bakom Kanelbullens dag, här samtalar hon med Chokladbollskonnässören och programledaren Peter Sundberg om chokladbollens hemlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".