Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Hälleflundra à la Lotta med enkel hummersås

Publicerat måndag 27 november 2006 kl 10.14
Hälleflundra a'la Lotta med Hummersås.

Du kan lyssna på programmet som sändes fre 24 nov kl 10.03 till 10.30. Klicka på apelsinfärgade rutan uppe till höger. Klicka i rätt datum och rulla ner till rätt tid.

Enkel hummersås


ca 0,5 dl hummersås

ca 1 dl vatten

ca 1 krm vitpeppar

ca 1 dl vitt vin eller matlagningsvin

grädde från länet

Gör så här

Koka ihop.

Tillsätt grädden.

Red med maizenamjöl.

Hälleflundra à la Lotta

potatismos

ca 1 kg potatis från länet

salt

vatten

50 g smör från länet

2 äggulor

ev. ca 0,5 dl mjölk från länet

Gör så här

Koka potatisen.

Slå av vattnet.

Tillsätt smör och eventuellt smör.

Vispa tills den blir pösig.

Salta och peppra.

Hälleflundra

ca 200 g hälleflundra

ca 400 g bacon

ca 2 dl purjolök hackad

pepparrot

Gör så här

Stycka fisken i portionsbitar.

Tag bort skinnet.

Bryn i stekpannan och salta.

Ta upp och sätt i en ugnsäker form.

Skär bacon i små bitar och bryn.

Skölj och hacka purjolöken och strö över fisken.

Riv färsk pepparrot över

Spritsa eller klicka ut moset runt fisken.

Häll hummersåsen i mitten.

Gratinera i 175 grader ca 20 min.

Garnera med bacon, räkor och kräftstjärtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".